Enjoy food

A+ A A-
Roxana Monica Pal

Roxana Monica Pal

Website URL:

Penne Cacio & Pepe - Penne juventine

Published in Paste, pizza

Fanii echipei Juventus Torino sigur vor fi încântați când vor vedea aceste paste. Așa a fost și soțul meu. Am avut noroc cu niște prieteni care ne-au făcut cadou aceste paste alb-negru, achiziționate de la magazinul oficial al echipei Juventus. Am păstrat mult timp pastele în dulap căutând o rețetă care să se ridice la standardele Juventus J. Când am găsit rețeta pentru paste Cacio & Pepe am știut că este rețeta potrivită. Chiar dacă pare o rețetă banală de paste cu brânză și piper, gustul este unul nemaipomenit, procesul de gătire al acestor paste eliberând aromele piperului și ale celor două brânze. Este o rețetă rapidă, potrivită pentru o masă pe fugă, dar savuroasă.

 

 

       

 

 

Ingrediente

 

2 porţii

  • 200 g paste penne
  • 2 litri de apă
  • 2 linguriţe sare (pentru fiert pastele)
  • 15 ml ulei de măsline
  • 30 g unt
  • 1 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 100 g brânză pecorino
  • 30 g brânză parmezan

Mod de preparare

 

Se pun pennele la fiert în apă cu sare. Se  fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj (nu mai mult). Este recomandat să fie al dente. La finalul timpului de fierbere se scurg pastele și se păstrează o parte din apa în care au fiert.

 

Când mai sunt 3-4 minute din timpul de fierbere al pastelor, se pun la foc mediu într-un wok uleiul de măsline și untul până când uleiul este cald și untul începe să capete culoare. Se adaugă piperul proaspăt măcinat și se amestecă pe foc, timp de 2 minute, până când piperul își eliberează aromele. Se adaugă aproximativ 125 ml din apa în care au fiert pastele.

 

Se pun pastele fierte în wok și se amestecă cu ajutorul unui clește. Treptat, se adaugă brânza pecorino (75g) și parmezanul, proaspăt răzuite, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor de brânză. Dacă mai este necesar, se mai poate adăuga apă (din apa în care au fiert pastele) și sare. Se amestecă până când pastele sunt complet  acoperite de sosul format. 

 

Pastele se pun în farfurii, se presară deasupra pecorino proaspăt răzuit (25g) și servesc imediat, cât timp sunt calde.

 

 

 

 

 

 

Ciocolata calda din ciocolata alba si cocos

Published in Bauturi

Ciocolata este unul dintre acele alimente care sunt răspunsul pentru orice problemă.  Fie că suntem triști, supărați, obosiți  sau nostalgici, ciocolata ne aduce acea doză de fericire care ne va schimba ziua. Iar dacă transformăm ciocolată într-o băutură caldă, atunci ea este soluția perfectă pentru a ne binedispune și încălzi într-o zi friguroasă de iarnă. Cum, se pare, iarna încercă să își reintre în drepturi, m-am gândit că o cană de ciocolată caldă ar fi ideală pentru aceste zile, așa că m-am apucat de treabă și am pregătit una extra cremoasă și gustoasă. Și este atât de simplu să pregătim acasă o ciocolată caldă, bună, și să ne facem ziua mai frumoasă.

 

       

 

 

 

Ingrediente

 

  • 150 g ciocolată albă Toblerone
  • 300 ml lapte
  • 100 ml lapte de cocos
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe zahăr
  • pudră de scorțișoară
  • 1 acadea sfărâmată mărunt

Mod de preparare

 

Cu ajutorul unui cuțit se taie mărunt-mărunt ciocolata.

 

Într-o crăticioară se pun 100 ml smântână pentru frișcă, laptele și laptele de cocos. Se pune vasul pe foc mediu și se lasă până când lichidul se înfierbântă bine. Se adaugă ciocolata tăiată mărunt și se amestecă până când aceasta este topită complet. Lichidul fierbinte se toarnă în căni.

 

Într-un castron se bate restul de smântână pentru frișcă (100 ml) cu cele două lingurițe de zahăr.

 

Frișca bătută se pune în căni, peste ciocolata caldă, și se decorează cu praf de scorțișoară și bucățele de acadea.

 

 

 

 

 

 

Supa crema de morcovi lila

Published in Supe, Ciorbe

Chiar dacă iarna aceasta nu este ca iernile copilăriei și nu avem zăpadă, afară temperatura este scăzută, este ceață și, din când în când, bate un vânt rece și parcă tot ceea ce ne dorim este să stăm la căldură sau măcar să ne încălzim cu o mâncare caldă. Și ce poate fi mai bun decât o supă fierbinte? De data aceasta am ales să fac o supă cremă de morcovi mov/ lila. Am ales acești morcovi pentru că sunt puțin mai dulci decât cei portocalii, cu care suntem obișnuiți, și pentru culoarea pe care aceștia o dau supei. Cu o astfel de supă frumos colorată, aromată, fierbinte și aburindă, poate să vină oricine în vizită ... chiar și zăpada Smile

 

       

 

 

 

Ingrediente

 

 

  • 750 g morcovi lila
  • 20 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie mică
  • 2 căței de usturoi întregi
  • ¼  linguriță coriandru proaspăt măcinat
  • ¼  linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/8  linguriță coriandru proaspăt măcinat
  • 4-5 crenguțe cimbru proaspăt
  • sare
  • 1 litru supă de pui

Mod de preparare

 

Pentru început se curăță morcovii și se taie pe lungime în, 4 bucăți. Se taie ceapa, mărunt și usturoiul, feliuțe subțiri.

 

Într-o oală se încălzește uleiul de măsline, se adaugă untul și se lasă să se topească. Se adaugă ceapa taiată mărunt și se călește 3-4 minute până când devine translucidă. Se adaugă usturoiul și condimentele și se amestecă bine. Se pun morcovii și deasupra se toarnă supa de pui. Se adaugă frunzele de cimbru și sarea.

 

Oala se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 30 de minute, până când morcovii se înmoaie.

 

Când morcovii sunt moi, se ia oala de pe foc și, cu ajutorul blenderului, se mixează bine, până când supa este fină și omogenă. Se gustă supa și se asezonează după preferințe, dacă mai este cazul.

 

 

 

 

            

.