Enjoy food

A+ A A-

Tarte cu gem de smochine, camembert si prosciutto

Rate this item
(18 votes)

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă cu paşi repezi şi toată lumea se gândeşte ce să pregătească pentru masa de Crăciun vreau să vin în ajutorul tuturor cu o idee simplă, dar delicioasă, de aperitiv.

Acest aperitiv l-am tot pregătit cu diverse ocazii şi am observat că de fiecare dată aceste tarte cu gem de smochine, camembert si prosciutto se termină primele de pe platouri. Aşa că tind să cred că lumea le apreciază. Sper să vă placă reţeta şi să le încercaţi de Crăciun.


 

 

 

 

 

Ingrediente

 

  • 1 foaie de aluat pentru foietaj ~ 400 g
  • 1 cutie brânză camembert
  • 6 felii prosciutto
  • gem de smochine
  • câteva frunzuliţe de mentă - pentru decor

Mod de preparare

 

Pentru prepararea acestor tarte se poate folosi foietaj cumpărat, gata preparat, sau se poate utiliza un foietaj preparat acasă.

Pentru început se decongelează aluatul la temperatura camerei. După ce acesta este bun pentru utilizare se încălzeşte cuptorul la 160oC şi se pregăteşte tava de brioşe - se ung pereţii cu ulei.

Aluatul se întinde pe masa de lucru şi se decupează 12 cercuri cu ajutorul unui pahar cu gura mai largă.

Se pune aluatul în formele de brioşe şi se presează bine, în aşa fel încât să se aşeze în formă de cupă. Se acoperă fundul tartelor cu puţină hârtie de copt şi se pun deasupra câteva biluţe ceramice pentru copt sau boabe de fasole pentru a împiedica aluatul să crească. Se pun la cuptor câteva minute, cât să se rumenească puţin.

Se scot din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt şi greutăţiile, iar apoi se mai introduc în cuptor pentru 2-3 minute.

Se scoate din nou tava din cuptor şi se pune în fiecare cupă câte un cubuleţ de brânză camembert. Se pune iar tava la cuptor pentru câteva minute, permiţând brânzei să se topească.

Se scoate tava de la cuptor, se adaugă câte o jumătate de linguriţă de gem de smochine peste brânza topită. Feliile de prosciutto se taie în jumătate fiecare, se rulează puţin şi se adaugă în centru tartelor.

Se decorează cu frunze proaspete de mentă.

Last modified on

Image Gallery

            

.