Ciocolata este unul dintre acele alimente care sunt răspunsul pentru orice problemă. Fie că suntem triști, supărați, obosiți sau nostalgici, ciocolata ne aduce acea doză de fericire care ne va schimba ziua. Iar dacă transformăm ciocolată într-o băutură caldă, atunci ea este soluția perfectă pentru a ne binedispune și încălzi într-o zi friguroasă de iarnă. Cum, se pare, iarna încercă să își reintre în drepturi, m-am gândit că o cană de ciocolată caldă ar fi ideală pentru aceste zile, așa că m-am apucat de treabă și am pregătit una extra cremoasă și gustoasă. Și este atât de simplu să pregătim acasă o ciocolată caldă, bună, și să ne facem ziua mai frumoasă.
Ingrediente
|
Mod de preparare
Cu ajutorul unui cuțit se taie mărunt-mărunt ciocolata.
Într-o crăticioară se pun 100 ml smântână pentru frișcă, laptele și laptele de cocos. Se pune vasul pe foc mediu și se lasă până când lichidul se înfierbântă bine. Se adaugă ciocolata tăiată mărunt și se amestecă până când aceasta este topită complet. Lichidul fierbinte se toarnă în căni.
Într-un castron se bate restul de smântână pentru frișcă (100 ml) cu cele două lingurițe de zahăr.
Frișca bătută se pune în căni, peste ciocolata caldă, și se decorează cu praf de scorțișoară și bucățele de acadea. |