Din păcate, vara se apropie cu pași repezi de final și toamna își face încet, încet, loc. Îmi este deja dor de zilele lungi de vară, chiar dacă anul acesta vara nu prea și-a arătat adevărata față. Dar să nu trec direct la anotimpul recoltei, atâta timp cât încă ne mai putem bucura de micile plăceri ale acestei perioade. Din fericire, încă mai găsim să cumpărăm pepeni verzi și putem să ne bucurăm de gustul lor nu doar savurându-i așa cum suntem obișnuiți, tăiați felii sau cubulețe, ci pregătind o băutură simplă, fără prea multe ingediente: un suc aromat de lubeniță
Ingrediente
4 porții
|
Mod de preparare
Pentru început, se face un sirop de zahăr: se pun într-un ibric 30 g zahăr și 120 ml apă, se fierb împreună până când se topește zahărul, iar apoi se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească siropul.
Cât timp fierbe apa cu zahărul se stoarce sucul de la lămîie și se trece printr-o sită, ca să nu ramână sâmburi, direct în blender.
Se taie pepenele verde cubulețe și se scot sâmburii. Bucățile de pepene se pun în blender peste sucul de lămâie și se adaugă siropul de zahăr răcit. Se pasează bine, timp de 2-3 minute. După ce lubenița a fost complet mărunțită, se adaugă și gheața în blender și se mai pasează până când aceasta este toată sfărmată. |