Enjoy food

A+ A A-

Biscuiti aromati, cu miere

Rate this item
(19 votes)

Acum câteva zile am primit de la niște prieteni dragi un set de ștampile pentru biscuiți, pentru care țin să le mulțumesc. De când le-am văzut mi-a venit ideea că aș putea să le folosesc de Crăciun, să fac biscuiți personalizați cu numele celor dragi, pe care să îi oferim cadou în seara de ajun. Singura problema era că nu știam ce biscuiți să fac, așa că în weekend am răsfoit caietul de rețete, reviste, cărți și m-am uitat pe nenumărate site-uri, în căutarea rețetei perfecte. Într-un final am hotărât să fac acești biscuiți cu miere pe care ni-i făcea mama când eram mici. Am adus mici modificări rețetei și așa am obținut niște biscuiți perfecți pentru seara de Crăciun, dar nu numai.

 

Ingrediente

 

  • 350 g făină
  • 50 g migdale măcinate foarte mărunt
  • 75 g zahăr brut melasă nerafinat
  • 60 g zahăr brun
  • 75 g unt
  • 2 ouă
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță cuișoare măcinate
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

 

Într-un castron mare se combină făina cu migdalele măcinate foarte mărunt. Se adaugă zahărul brut și zahărul brun, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele și scorțișoara măcinate.

În mijlocul ingredientelor solide se face o adâncitură și se pun untul tăiat cubulețe, mierea și ouăle.

Se frământă bine, timp de câteva minute, până când se obține un aluat moale, ușor de manevrat. Se modeleză o bilă din aluat, care se pudrează deasupra cu puțină făină. Aluatul se pune într-un castron curat și se acoperă cu folie alimentară transparentă. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Se încălzește cuptorul la 180° C și se pregătesc două tăvi mari (cele de la cuptor) – se pune hârtie de copt sau folie de copt din silicon.

Se scoate aluatul pe masa de lucru și se întinde cu ajutorul unui sucitor, până când are o grosime de aproximativ 5 mm.

Se taie biscuiții cu ajutorul formelor speciale.

Aluatul rămăs între forme se adună, se frământa puțin, se întinde din nou cu sucitorul și se mai decupează alți biscuiți.

Biscuiții se pot ștanța cu ajutorul unor stampile speciale pentru biscuiți.

Se așează biscuiții în tăvi și se coc timp de 10-12 minute, la jumătatea timpului schimbând locul tăvilor între ele.

După ce se scot din cuptor se lasă 2 minute să se răcească puțin în tavă, după care se așează pe un grătar și se lasă să se răcească complet.

 

Last modified on
More in this category: Cioco-fursecuri cu migdale »

            

.