Observ că zăpada se lasă încă așteptată, cel puțin aici la noi, așa că am hotărât să fac eu niște brăduți ninși, ce-i drept, cu zahăr pudră, nu cu zăpadă. Așa am mai adus din magia zilelor de iarnă în casa noastră, însă nu pentru prea mult timp pentru că biscuiții au dispărut rapid din farfurie. Vă mărturisesc că nici nu știu când i-am mâncat pe toți , dar asta nu mă miră, deoarece sunt un mare fan biscuiți. Îmi plac atât cei de casă, cât și cei din comerț, dar întotdeauna cei de casă se termină mult mai repede. Cu siguranță de Crăciun voi face o porție mai mare decât cea de astăzi.
Ingrediente
|
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 180° C și se pregătesc două tăvi mari (cele de la cuptor) – se pune hârtie de copt. Pe blatul de lucru se cern făina și praful de copt într-o grămăjoară. Se adaugă zahărul brun, zahărul vanilat și un praf de sare (un vârf de linguriță). Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se pun untul tăiat cubulețe, esența de vanilie și oul. Se frământă bine, timp de câteva minute, până când se obține un aluat moale, ușor elastic. Aluatul se modelează în formă de sferă, apoi se întinde uniform cu ajutorul unui sucitor, până când are o grosime de aproximativ 3-4 mm. Se taie biscuiții cu ajutorul unei forme brăduț. Aluatul rămăs între brăduții decupați se adună, se frământa puțin, se întinde din nou cu sucitorul și se mai decupează alți biscuiți. Se așează biscuiții în tăvi și se coc timp de 10 minute, la jumătatea timpului schimbând locul tăvilor între ele. După ce se scot din cuptor se lasă câteva minute să se răcească puțin în tavă, după care se așează pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră. |