Enjoy food

A+ A A-

Chocolate crinkles – Norisori Featured

Rate this item
(6 votes)

A mai rămas puțin timp până la Crăciun dar încă mai avem timp să facem câteva bunătăți pentru zilele de sărbătoare ce vor urma. Chocolate crinkles sunt biscuții perfecți pentru Crăciun, se fac foarte repede și sunt foarte buni, fiind plini de ciocolată.  În plus nu avem nevoie nici de forme pentru decupat, nici de răbdare pentru decorat. Tot ce trebuie e sa ne jucăm cu aluatul de biscuiți, să modelăm biluțe pe care să le tăvalim bine prin zahăr pudră și, după câteva minute la cuptor, putem să gustăm din norișori (am uitat să vă zic că noi așa am botezat acești biscuiți). Acum, că treaba este gata, poate să vină Craciunul. Tongue Out Vă doresc sărbători fericite și clipe liniștite alături de ce cei dragi!

 

 

 

 

Ingrediente

 

 ~  45 bucăți

 

  • 60 g unt
  • 225 g ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 225 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt ~ 5 g
  • ¼ linguriță sare
  • zahăr pudră (pentru tăvălit)

Mod de preparare

 

Pentru început se pregătesc ingredientele uscate. Se pun făina, cacaua, praful de copt și sarea într-un bol și se amestecă puțin.

 

Ciocolata și untul se pun într-o crăticioară mica și se topesc, la foc mic. La final, după ce se ia vasul de pe foc, se adaugă extractul de vanilie și se amestecă pentru omogenizare.

 

Ouăle și zahărul se bat împreună, cu ajutorul mixerului, până când își dublează volumul.

 

Se adaugă amestecul de ciocolată topită peste spuma de ouă și se amestecă până când se încorporează bine.  Apoi, se adaugă treptat mixul de făina și cacao și se amestecă cu ajutorul unei spatule până când se obține o compoziție omogenă.

 

Amestecul astfel obținut se pune la frigier și se lasă minim 3-4 ore, preferabil peste noapte, până când compoziția se întărește.

 

După ce aluatul s-a întărit, se încălzește cuptorul la 180oC și se pune hârtie de copt în două tăvi mari (cele de la cuptor).

 

Se ia din compoziție cu ajutorul unei lingurițe și se formează biluțe de dimensiunea unei nuci mai mici.

 

Biluțele astfel formate se tăvălesc cu generozitate prin zahăr pudră și se așează în tăvi.

 

Biscuiții se coc 10 -11 minute. Nu se lasă mai mult, ca să le ramână interiorul moale.

Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet în tăvi. După ce s-au răcit se pot transfera pe un platou sau în cutii pentru prăjituri.

 

 

Last modified on

            

.