Acum 4 ani am primit cadou de la mama o carte de la Reader’s Digest, cu 1001 rețete de prăjiturele din toată lumea. Am răsfoit-o foarte curioasă și m-am oprit asupra unei rețete de fursecuri. Cum eram tot în preajma Crăciunului, am decis să încerc rețeta care mi-a captat atenția. Au ieșit niște fursecuri minunate. De atunci în familia noastră este o tradiție să facem de sărbători aceste fursecuri. Așa că și anul acesta respectăm tradiția și pregătim o porție de cioco-fursecuri cu migdale delicioase. Vă invit și pe voi să le încercați!
Ingrediente
|
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 170oC și se pune hârtie de copt în două tăvi mari (cele de la cuptor). Pentru început se pregătesc ingredientele: se mărunțesc migdalele, nu foarte mărunt, și se rad 200 g ciocolată albă. Se cern făina, praful de copt și sarea într-un castron mare. Cele 200 g de ciocolata de menaj și cele 200 g de ciocolată albă se taie în bucăți mici și se pun într-un bol termorezistent, care se aşeza deasupra unei oale cu apă care fierbe (dar fără ca fundul vasului să intre în contact cu apa). Ciocolata se topește la bain-marie. Într-un alt castron se bat cu mixerul, la viteză maximă, ouăle cu zahărul până când se îngroașă și se albesc. Se adaugă amestecul de ciocolată topită, nesul și esența de migdale și se amestecă până când se încorporează bine. Se adaugă treptat făina, migdalele mărunțite, ciocolata rasă și untul tăiat cubulețe până când se obține o compoziție omogenă. Cu ajutorul unei linguri sau cu lingura pentru servit înghețată se pune compoziția în tăvi, lăsând distanță de aproximativ 5-6 cm între ele. Cioco-fursecurile cu migdale se coc 20 – 25 de minute sau până când încep să crape deasupra, schimbând locul tăvilor în cuptor, la jumătatea timpului. Se scot din cuptor și se lasă 2 minute în tavi, după care se transferă pe un grătar și se lasă să se răcească. |