Enjoy food

A+ A A-
Roxana Monica Pal

Roxana Monica Pal

Website URL:

Chocolate crinkles – Norisori

Published in Biscuiti, fursecuri

A mai rămas puțin timp până la Crăciun dar încă mai avem timp să facem câteva bunătăți pentru zilele de sărbătoare ce vor urma. Chocolate crinkles sunt biscuții perfecți pentru Crăciun, se fac foarte repede și sunt foarte buni, fiind plini de ciocolată.  În plus nu avem nevoie nici de forme pentru decupat, nici de răbdare pentru decorat. Tot ce trebuie e sa ne jucăm cu aluatul de biscuiți, să modelăm biluțe pe care să le tăvalim bine prin zahăr pudră și, după câteva minute la cuptor, putem să gustăm din norișori (am uitat să vă zic că noi așa am botezat acești biscuiți). Acum, că treaba este gata, poate să vină Craciunul. Tongue Out Vă doresc sărbători fericite și clipe liniștite alături de ce cei dragi!

 

 

 

 

Ingrediente

 

 ~  45 bucăți

 

  • 60 g unt
  • 225 g ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 225 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt ~ 5 g
  • ¼ linguriță sare
  • zahăr pudră (pentru tăvălit)

Mod de preparare

 

Pentru început se pregătesc ingredientele uscate. Se pun făina, cacaua, praful de copt și sarea într-un bol și se amestecă puțin.

 

Ciocolata și untul se pun într-o crăticioară mica și se topesc, la foc mic. La final, după ce se ia vasul de pe foc, se adaugă extractul de vanilie și se amestecă pentru omogenizare.

 

Ouăle și zahărul se bat împreună, cu ajutorul mixerului, până când își dublează volumul.

 

Se adaugă amestecul de ciocolată topită peste spuma de ouă și se amestecă până când se încorporează bine.  Apoi, se adaugă treptat mixul de făina și cacao și se amestecă cu ajutorul unei spatule până când se obține o compoziție omogenă.

 

Amestecul astfel obținut se pune la frigier și se lasă minim 3-4 ore, preferabil peste noapte, până când compoziția se întărește.

 

După ce aluatul s-a întărit, se încălzește cuptorul la 180oC și se pune hârtie de copt în două tăvi mari (cele de la cuptor).

 

Se ia din compoziție cu ajutorul unei lingurițe și se formează biluțe de dimensiunea unei nuci mai mici.

 

Biluțele astfel formate se tăvălesc cu generozitate prin zahăr pudră și se așează în tăvi.

 

Biscuiții se coc 10 -11 minute. Nu se lasă mai mult, ca să le ramână interiorul moale.

Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet în tăvi. După ce s-au răcit se pot transfera pe un platou sau în cutii pentru prăjituri.

 

 

Summer cocktail

Published in Bauturi

Sunteți pregătiți de vară ? Eu tot sper că o să vină o perioadă mai lungă de vreme bună și caldă, ca să simt că vara și-a intrat în drepturi. Parcă a prea fost ploiasă vara asta. Dar, cum azi a ieșit soarele, m-am gândit să fac un cocktail răcoros, gustos și ușor amețitor Smile. Zilele astea tot am făcut limonadă cu fructe de pădure, dar azi, fiind weekend, am zis să profităm de ziua liberă și am adaugat, în loc de mai multă apă, niște șampanie – a ieșit o băutură numai bună pentru un mic party de vară. Așa că hai să profităm că e vacanța și să ne bucurăm de zilele frumoase!

 

 

 

 

Ingrediente

 

 

6 porții

 

  • 100 g zmeură
  • 100 g afine
  • 100 g coacăze roșii și negre
  • 2  lămâi
  • 1 portocală
  • 3 linguri sirop de agave
  • 500 ml apă carbogazoasă, rece
  • 1 sticlă de șampanie -750 ml
  • cuburi de gheață
  • fructe de pădure proaspete

Mod de preparare

 

Pentru început, se spală bine fructele de pădure și se pun în blender. Se stoarce sucul de la lămâi și de la portocală, se scot sâmburii și se toarnă peste fructele de pădure.

 

Se adaugă siropul de agave și apa carbogazoasă. Se pornește blenderul și se pasează bine toate ingredinetele, timp de 1-2 minute.

 

Siropul obținut se toarnă într-o carafă mare și se adaugă șampania, amestecând pentru omogenizare.

 

Se servește cu cuburi de gheață și cu fructe proaspete.

 

Budinca de ciocolata

Published in Deserturi

Este atât de ușor să faceți o budincă de casă: câteva ingrediente simple, puține minute de lucru și mai multe clipe de așteptare. Cred că aceasta este partea cea mai grea Smile, dar uneori budinca caldă pare o idee bună.

Vă mărturisesc sincer că, atunci când am făcut prima dată această budincă, mai aveam foarte puțin până să o mănânc singură pe toată, fără urmă de regret, dar, într-un final, am lasăt o parte și pentru soțul meu. Oricum, a doua zi am făcut o porție dublă, care a dispărut rapid din bucătăria noastră.

Pentru acestă rețetă nu aveți nevoie de cântar, așa că treaba merge rapid. În schimb veți avea nevoie de măsurile standard: cup, tablespoon și teaspoon (cană, lingură și linguriță). Mai aveți nevoie de un tel, o cratiță mică, un bol și castroanele pentru budincă. Și acum la trebă  Smile

 

Ingrediente

 

 

4 porții

 

  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 căni (500 ml) lapte
  • ½ cană zahăr fin
  • ¼ cană cacao
  • ⅛  linguriță sare
  • ½ liniguriță extract de vanilie
  • ¼ cană ciocolată 33,6% cacao

Mod de preparare

 

 

Pentru început, se pregătesc 4-6 căni sau castronașe (în funție de dimensiunea lor).

 

Într-un bol se pun cele două gălbenușuri și se bat ușor cu  telul, până când cresc în volum și se deschid la culoare. Se adaugă amidonul și o parte din lapte, aproximativ ¼ cană, și se amestecă în continuare până când se obține o compoziție omogenă.

 

Într-o crăticioară se pun zahărul, cacaua și sarea și se toarnă restul laptelui.  Se pune crăticioara pe foc mic, se amestecă compoziția cu telul și se lasă să se încălzească bine, până aproape de punctul de fierbere (nu trebuie să fiarbă).

 

Când amestecul este cald, se ia cratiţa de pe foc și se toarnă treptat o parte din compoziție peste gălbenușuri, amestecând rapid. Se amestecă bine, cu telul, ca să nu se gătească gălbenușurile.

 

Compoziția se toarnă în cratiță peste restul de cacao caldă și se amestecă bine. Se pune din nou cratița pe foc și se amestecă căteva minute, până când compoziția se îngroașă și devine lucioasă.

 

Se ia vasul de pe foc și se adaugă extractul de vanilie și fulgii de ciocolată, amestecând în continuare cu telul până când ciocolata se topește de tot în budincă.

 

Amestecul obţinut se toarnă  în cantități egale în formele pregătite.

 

Dacă nu doriți să aveți crustă deasupra budincii atunci puteți pune chiar peste suprafața ei folie alimentară transparentă.

 

Vasele cu budincă se pun la frigider pentru o oră sau două, să se răcească, înainte de servire.

 

            

.