Ieri am sărbătorit, alături de cei dragi, ziua mea de naștere. Cum nu ar fi fost o sărbătoare adevărată fără desert, am decis să pregătesc niște minunate mini pavlova. Prepararea deserturilor mă relaxează, îmi dă o stare de bine, așa că ziua mea a început bine: în bucătărie. Am avut și ajutor de data aceasta. Recunosc. Soțul meu a curățat rodia. Am pregătit bezelele, le-am umplut cu frișcă iar la sfârșit le-am decorat cu fructe proaspete. Desertul a fost gata rapid, aștepând șă îi facă fericiți pe cei care vor gusta. Deși am pregătit destul de multe mini pavlova, nu au fost suficiente pentru toți cei dragi, așa că astăzi împart cu toată lumea rețeta mea pentru mini pavlova.
Ingrediente
16 buc (cu diametrul de ~ 8,5 cm)
Pentru bezele
Pentru cremă
Pentru decor
|
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 180° C și se pregătesc două tăvi mari (cele de la cuptor). Se taie două hârtii de copt de dimensiunea tăvilor. Pe dosul fiecărei foi se desenează câte 8 cercuri cu diametrul de aproximativ 8,5 cm. Se așează hârtia de copt în tavă.
Se bat albușurile împreună cu sarea până când se obțin vârfuri ferme, dar moi. Se adaugă treptat zahărul pudră, lingură după lingură, bătând albușurile fără pauză. După ce s-a adăugat tot zahărul, se continuă mixarea albușurilor până când se formează vârfuri lucioase, tari.
Se presară deasupra amidonul, esența de vanilie și oțetul de vin alb. Se amestecă până când sunt bine încorporate.
Spuma obținută se pune în tavă, în cercurile delimitate, cu ajutorul unei linguri. Se întinde bezeaua din interior spre exterior, pentru a da o formă cât mai apropiată de cea trasată pe hârtia de copt. Se folosește partea din spate a lingurii pentru a face o mică adâncitură în centrul cercului.
După ce se modelează toate bezelele, se pun cele două tăvi la cuptor. Se scade temperatura de la cuptor la 150° C.
Se coc bezelele timp de 30 de minute. După ce trec cele 30 de minute se oprește cuptorul, se deschide foarte puțin ușa și se lasă bezelele în cuptor pentru încă 30 de minute.
Se scot bezelele din cuptor și se lasă să se răcească.
După ce s-au răcit complet bezelele, se pregătește frișca. Frișca se bate chiar înainte de a fi servite pavlovele.
Se bate smântâna pentru frișcă iar apoi se adaugă semințele de la păstaia de vanilie și zahărul vanilat. Se mai bate puțin ca să se încorporeze bine toate ingredientele.
Se ia pe rând câte o bezea și se împăștie frișca deasupra, în adâncitura formată, cu ajutorul unei lingurițe sau a unei pungi pentru sprițat.
Se decorează mini pavlovele cu sâmburi de rodie, căpșuni și cu frunze de mentă.
La sfârșit, se presară deasupra puțin zahăr pudră. |