Codul este unul dintre peștii mei preferați, iar preparat la cuptor și presărat cu fistic este foarte gustos. Rețeta este foarte simplă și se prepară în doar câteva minute, așa că este potrivită pentru o seară din timpul săptămânii, când vreți să mâncați acasă, dar nu vreți să vă petreceți toată seara în bucătărie. Cât timp peștele stă la cuptor, puteți prepara garnitura, iar după numai 30 de minute veți avea o cină completă. Noi am servit peștele cu niște dovlecei făcuți pe grill și cu puțin pireu de cartofi, dar merge de minune cu aproape orice garnitură.
Ingrediente
|
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 180°C.
Se asezonează peștele cu sare, piper, nucşoară şi puţin praf de chili. Se pun deasupra migdalele măcinate şi se stropesc fileurile cu ulei de fistic.
Se pun fileurile de cod într-o tavă, pe hârtie de copt, și se țin la cuptor 15 minute.
Între timp, se taie fisticul în bucăţi mari.
După ce au trecut cele 15 minute, se scoate tava din cuptor şi se presară deasupra fisticul. Se pune tava din nou la cuptor, se creşte temperatura la 200°C şi se mai lasă peştele încă 10-15 minute, până când se rumeneşte puţin. |