Aproape de fiecare dată când ne gândim la cotlet grill, ne gândim la o ieșire la iarbă verde cu prietenii, care se lasă cu multe grătare și bere. Dar putem combina carnea de porc și cu altceva decât bere și cartofi. Am descoperit că merge de minune cu multe combinații de fructe și salate. Astăzi am încercat o rețetă mai interesantă, în care am asociat cotletul de porc cu mango și roșii. Mie mi-a plăcut foarte mult combianția aceasta și sper să vă placă și vouă. Este o reţetă perfectă pentru o cină rapidă şi uşoară.
Ingrediente (pentru 2 porţii)
|
Mod de preparare
Pentru început, se condimentează carnea pe ambele părți cu sare, piper proaspăt măcinat, chili măcinat și ghimbir pudră. Se lasă să stea câteva minute pe o farfurie, până când se pregătește salsa de roșii și mango.
Se spală bine roșiile cherry, se taie în sferturi și se pun într-un bol.
Se pregătesc cubulețele de mango.
Se taie fructul longitudinal, la o distanță de aproximativ 2 cm de codiță, cât mai aproape de sâmbure. Se așează pe tocător bucata de mango, cu partea tăiată în sus. Folosind un cuțit mic se crestează pulpa, în caroiaj, cât mai aproape de coajă. Se ține fructul cu ambele mâini și se presează coaja şi se împing cuburile în afară. Folosind cuțitul se taie cuburile la bază, lăsând să cadă cuburile de mango în bol, peste bucățile de roșii. Puteți urmării metoda de curățare a mangoului aici.
În bol se toarnă, peste mango și roșii, uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură. Deasupra se presară coriandrul tocat mărunt și se mai amestecă puțin.
Se încinge bine o tigaie grill, care se unge cu o lingură de ulei. Cand tigaia este bine încinsă, se face focul mai mic, se pun cotletele de porc și se lasă 3-4 minute pe fiecare parte.
Cotletele se transferă din tigaie pe o folie de aluminiu dublă și se învelesc în aceasta. Se lasă să se odihnească, aşa acoperite, circa 5 minute.
Se pun cotletele pe farfurii și se pune deasupra salsa de roșii cherry și mango. |