Una dintre plăcerile mele este să merg la piață și să mă plimb printre tarabele pline de legume și fructe, iar, la final, să mă întorc acasă cu sacoșa plină. Aștept cu nerăbdare venirea primăverii și a verii, pentru că piața este mult mai ofertantă în această perioadă. Acum suntem în plin sezon de verdețuri, găsim în piață salată verde, macriș, lobobă, leurdă, zarzavaturi tinere, dar și sparanghel. Pentru mine a fost o mare bucurie să găsesc sparanghel autohton, mult mai proaspăt decât cel din supermarket. Am profitat de buchețelul de sparanghel achiziționat și am pregătit o cina rapidă cu cușcuș și pulpe de pui.
Ingrediente
2 porţii
|
Mod de preparare
Într-o crătiță mică se pune cușcușul la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 7-8 minute).
Într-o tigaie se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline. Se pune carnea tăiată fâșii, condimentată cu sare și piper, și se prăjește ușor pe toate fețele, până când se rumenește.
Între timp, se spală sparanghelul și se rupe (sparanghelul va ceda prin indoirea și forțarea acestuia, aproximativ pe la jumătate, iar partea de jos, ușor lemnoasă și ațoasă, se aruncă). Se curață și se spală morcovii.
Într-un wok se pun uleiul de măsline rămas (o lingură) și untul. Se adaugă sparanghelul și morcovii, apoi se sotează, la foc mic, aproximativ 3-5 minute.
Când sparanghelul s-a înmuiat puțin, se adaugă în wok frunzele de cimbru și de mentă și se mai amestecă puțin.
La final, se pun în wok cușcușul fiert și pulpele de pui prăjite. Se amestecă toate ingredintele în wok și se asezonează după gust. |