Enjoy food

A+ A A-

Morcovi copti

Rate this item
(2 votes)

Zilele trecute am găsit morcovi colorați (mov și galbeni) și tare m-am bucurat. Imediat m-am gândit că aș putea pregăti o gustare minunată. Inițial am zis că fac o salată, dar apoi m-am gândit că aș putea încerca un fel de salată caldă, mai potrivită pentru acest sezon, așa că am decis să pregătesc morcovi copți. Chiar dacă nu a ieșit o salată, a ieșit o cină gustoasă și colorată. Morcovii copți pot fi consumați ca atare sau pot fi o garnitură pentru o friptură, după preferințe.

 

 

 

 

 

   

 

Ingrediente

 

  • 9-10 morcovi colorați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat
  • sare
  • cimbru uscat ~ 1 linguriță

Mod de preparare

 

Pentru început se încălzește cuptorul la 200°C și se pregătește tava mare de la cuptor – se pune hârtie de copt.

 

Se curăță morcovii, se spală bine și se taie în sferturi. Se pun într-un castron, se condimentează cu sare și piper și se adaugă cimbru uscat. Se toarnă deasupra uleiul de măsline și se amestecă bine, până când uleiul acoperă toți morcovii.

 

Se transferă morcovii în tavă, iar aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când morcovii sunt moi și încep să se rumenească.

Last modified on

            

.