Enjoy food

A+ A A-

Pollo in potacchio - Pulpe de pui cu sos de rosii

Rate this item
(10 votes)

Vara trecută am fost în Italia și am rămas fascinată de bucătăria lor. De când ne-am întors acasă mi-am cumpărat mai multe cărți cu rețete din diferite regiuni ale Italiei, am tot studiat diverse preparate și am pregătitit multe din ele. Această rețetă  de pui în sos de roșii, pollo in potacchio, este specifică regiunii Marche, care se învecinează cu Toscana și Emilia Romagna. Chiar dacă eu nu sunt mare fan sosuri, mai ales cele de roșii, pot să vă spun că puiul pregătit în acest fel este un deliciu. Noi l-am servit cu paste, dar puteți să încercați și cu mămăligă sau cartofi.

 

 

 
 

 

 

       

Ingrediente

 

2 porţii
 

 

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 15-20 g unt
  • 100 g kaizer
  • 2 pulpe superioare
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi tăiat felii subțiri
  • 120 ml vin alb
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 1 frunză de dafin
  • ¼ linguriță măghiran uscat
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt
  • 4 roșii medii
  • 200 ml apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 

Într-o tigaie înaltă se încălzesc uleiul de măsline și untul. Se adaugă kaizerul tăiat cubulețe. Se prăjește timp de 3-4 minute, până când se rumenește frumos la suprafață. Se scoate kaizerul din tigaie și se pune deoparte, pe o farfurie.

 

Se condimentează bine pulpele cu sare și piper.  În aceeași tigaie în care s-a prăjit kaizerul, se pun pulpele de pui și se prăjesc pe ambele părții, aproximativ 5-6 minute, până când capată o culoare aurie. Se scot pulpele rumenite pe farfurie, lângă kaizer.

 

Se pune în tigaie ceapa tăiată mărunt. Se sotează aproximativ 3-4 minute, amestecând ocazional. Se adaugă în tigaie usturoiul tăiat felii subțiri și se amestecă bine cu ceapa. După un minut se adaugă toate condimentele (cimbru, dafin, maghiran, rozmarin) și vinul. Se lasă să fiarbă 5 minute, la foc mic.

 

Cât timp fierbe vinul cu condimentele, se opăresc roșiile, apoi se curăță de pieliță și se taie cubulețe.

 

Se adaugă și roșiile în tigaie și se acoperă tigaia cu un capac. Se mai lasă să fiarbă toate ingredientele timp de 10 minute, iar apoi se adaugă pulpele, kaizerul și puțină apă sau vin. Se lasă să fiarbă timp de 40 de minute. În timpul fierberii, dacă mai este nevoie, se mai poate adauga apă sau vin în tigaie, pentru a obține mai mult sos.


 

Last modified on

            

.