Pentru că azi este sâmbătă si toată lumea are un program mai lejer, este un moment potrivit pentru o cina în familie sau cu câțiva prieteni dragi.Vă propun un meniu mai deosebit, dar foarte uşor de realizat. În doar câteva minute totul este gata pentru pus la cuptor şi vă puteţi ocupa de pregătirea salatei şi a garniturii până când se coc pulpele. Este un meniu uşor, dar plin de savoare. Vă propun să pregătiți o garnitură simplă. Eu am făcut un amestec de cartofi, cartofi dulci și sfeclă coapte, dar la fel de bine puteți să pregătiți orice altceva vă face plăcere.
Ingrediente
|
Mod de preparare
Se spală bine pulpele de pui şi se şterg cu un prosop de hârtie, să nu rămâne apă pe ele. Se condimentează bine cu sare, piper şi nucşoară. Se prăjesc în uleiul de floarea soarelui încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte, cât să se rumenească la suprafaţă. Se scot din tigaie pe o farfurie şi lasă 2 - 3 minute să se răcească. Cât timp se răcesc se pun semintele în robot şi se mărunţesc puţin (nu foarte tare). Se ung pulpele pe partea superioară (pe piele) cu gem de caise şi se pun deasupra seminţele, presate şi aranjate în aşa fel încât să se acopere bine toată suprafaţa. Se aşeză într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu uleiul de fistic. Se coc în cuptorul preîcălzit la 180oC aproximativ 30 - 40 de minute. |