Pastele sunt printre preferatele soțului meu, la fel și ciupercile, așa că m-am gândit să îi fac o surpriză pe când ajunge acasă: i-am pregătit o porție de farfalle cu ciuperci Brown Shimeji. A fost încântat de cina pregătită. Oricum el e foarte fericit când fac paste și pot să vă spun că nu ar fi nici o problemă dacă am mânca zilnic paste. Farfallele cu ciuperci se prepară simplu și rapid, așa că sunt o opțiune pentru o cină rapidă și savuroasă, în timpul săptămânii.
Ingrediente (pentru 2 porţii)
|
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj (nu mai mult). Este recomandat să fie al dente.
Cât timp fierb pastele se pregătesc ciupercile şi sosul.
Se topeşte untul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Se adaugă ciupercile, ceapa verde tăiată mărunt, usturoiul presat, sare şi piper. Se lasă pe foc timp de 10-15 minute până când lichidul se evaporă şi ciupercile devin moi. Se adaugă vinul şi se mai lasă să fiarbă 2-3 minute până când se evaporă vinul.
Se ia tigaia de pe foc şi se pune deoparte.
După ce pastele au fiert, se iau de pe foc și se scurg de apă.
Se pun în tigaie, peste ciuperci, pastele, smântâna de gătit, parmezanul și pătrunjelul tăiat mărunt. Se amestecă bine până când pastele sunt acoperite de sosul format.
Pastele se servesc imediat, cât timp sunt calde. |