Enjoy food

A+ A A-

Fusilli bucati corti cu pesto trio verde

Rate this item
(22 votes)

Dacă vă tentează să pregătiţi paste cu sos pesto, puteţi încerca o variantă mai deosebită, cu sos pesto de oregano.

Pastele cu pesto se pot face şi cu sos gata preparat, dar gustul va fi mai intens dacă preparaţi sosul acasă, cu ingrediente naturale, fără conservanţi. În acest fel puteţi alege şi proporţiile în care să folosiţi plantele aromatice. Eu am ales să fac un sos pesto de oregano, pentru că sincer nu mă prea împac cu gustul de busuioc.

 

 


 

 

 

 

Ingrediente

(pentru 2 porţii)

 

  • 150 g paste fusilli bucati corti
  • 2 litri de apă
  • 2 linguriţe sare (pentru fiert pastele)
  • 125 g bacon tăiat cubuleţe
  • 10-15 măsline negre, fără sâmburi, tăiate felii
  • puţin parmezan taiat feliuţe subţiri pentru decor
  • 1 cup nuci pecan
  • 1 cup migdale
  • 20 crenguțe oregano verde
  • 6 crenguțe busuioc verde
  • 10 crenguțe cimbru verde
  • 1 cup parmezan proaspăt răzuit
  • 1 cup ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 

Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi nu mai mult. Este recomandat să fie al dente.

Cât timp fierb pastele se pregăteşte sosul pesto şi se prăjeşte baconul.

Se pun cubuleţele de bacon la prăjit într-o cratiţă mică până când se rumenesc.

Pentru sosul pesto se  spală crenguțele de plante aromatice și se șterg cu un șervețel de hârtie.

Se pun în bolul de la robot, folosind lama de tăiat, sau în blender: migdalele, nucile pecan, oregano, cimbru și busuiocul. Se amestecă bine, până se obține o pastă omogenă.

Se adaugă jumătate din cantitatea de parmezan. Se amestecă ușor și se adaugă treptat ulei de măsline, cât să lege sosul.

Se condimentează după gust cu sare și piper, apoi se adaugă restul de brânză. Se toarnă din nou ulei de măsline și se amestecă bine, până când se obține o pastă omogenă.

Se gustă din nou, și dacă se dorește, se mai adaugă condimente, parmezan sau ulei de măsline.

După ce pastele au fiert, se iau de pe foc, se scurg de apă. Se păstrează puţină apă în care au fiert pastele. Se adaugă  peste paste  sosul pesto şi se amestecă uşor. Dacă sunt prea seci se adaugă puţin din apa în care au fiert pastele.

Se pun pastele în farfurie şi se pun deasupra: baconul prăjit, parmezanul tăiat feliuţe subţiri şi feliile de măsline.

Last modified on
More in this category: Farfalle cu ciuperci Shimeji »

            

.