Zilele trecute am avut parte de o surpriză plăcută când am fost la Lidl: am găsit morcovi lila. Până atunci îi mai văzusem doar pe internet și prin reviste. Chiar dacă prețul lor este ceva mai mare decât cel al morcovilor obișnuiți, merită încercați măcar o dată. M-am tot gândit în ce variantă să îi pregătesc și până la urmă m-am hotărât să îi pun într-o salată ca să le simt aroma mai bine. Recunosc că pe lângă morcovul din salată am mai ronțăit unul pe parcursul preparării salatei. Gustul nu este foarte diferit de cel al morcovilor portocalii cu care suntem obișnuiți, dar culoarea îi face mult mai atrăgători.
Ingrediente
|
Mod de preparare
Se spală bine frunzele de baby spanac și se rup codițele. Se pun într-o sită să se scurgă de apă. Se spală roșiile și kumquatul, și se taie în jumătăți sau sferturi. Se prăjesc feliile de jambon de cerb în puțin ulei de floarea soarelui, cât să se rumenească la suprafaţă, și se scot pe un șervețel de hârtie. Se prăjesc semințele de dovleac în uleiul de dovleac și se presară deasupra sarea grunjoasă. Se curăță morcovul lila și se taie fâșii subțiri cu ajutorul cuțitului de curățat legume. Se stoarce zeama de portocală peste frunzele de baby spanac, se condimentează cu sare și piper și se amestecă puțin. Se adaugă roșiile și kumquatul, apoi șunca prăjită și tăiată în bucăți potrivite. Se pun apoi, pe rând, fâșiile de morcov și mozzarella. La final se presară deasupra semințele de dovleac prăjite. |