Enjoy food

A+ A A-

Supa crema de ardei copti

Rate this item
(4 votes)

Această supă este atât de ușor de făcut și atât de aromată încât ar fi păcat să nu o încercați măcar o dată. Ardeii copți sunt extrem de aromați și tocmai de aceea nu mai aveți nevoie de multe ingrediente/condimente pentru supa aceasta.  Când mi-a sugerat soțul  meu să fac o supă cremă de ardei copți am tot citit diverse rețete și m-am documentat cum se face supa asta, ce ingredient se mai adaugă la ea, ce ierburi aromatice se folosesc. Dar, când am început să coc ardeii și am simțit aroma lor, am decis să nu le stric cu nimic savoarea, așa că am ajuns să pregătesc o supă cremă de ardei copți doar din ardei copți. Laughing Și nu am luat o decizie greșită, cel puțin aceasta este părerea mea și a celor care au mai gustat din această supă. Sper să vă placă și vouă.

 

  

 

Ingrediente

 

  • 6 ardei grași roșii mărișori
  • 2 ardei kapia
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 500 ml supă de pui/ găină
  • 70 g mascarpone

 

 

Mod de preparare

 

Pentru început, se coc ardeii grași și ardeii kapia (~ 1,80 kg). (eu îi coc pe un grill electric cu o placă de piatră). Pe măsură ce se coc, se pun ardeii într-un castron și se acoperă cu folie alimetară transparent. Astfel, de la aburi, se vor curăța mult mai ușor de pieliță. Când sunt copți toți ardeii, se decojesc, se scoate cotorul și se curăță de sâmburi și de nervurile din interior.

 

Ardeii curățați se pun în blender și se toarnă deasupra supa de pui.  Se mixează bine, până când se obține o compoziție fină.

 

Se potrivește la gust, după preferințe, cu sare și piper proaspăt măcinat.

 

Se toarnă supa în oală, se pune pe foc și se lasă să dea câteva clocote, până când este fierbinte.

 

Se adaugă brânza mascarpone și se amestecă până când aceasta este perfect încorporată.

 

Se servește fierbinte, cu grisine sau crutoane.

Last modified on

            

.