Enjoy food

A+ A A-

Supa crema de dovleac si pere

Rate this item
(3 votes)

A venit toamna de ceva vreme, mai este puțin până când vine iarna, dar încă este sezonul dovleacului, îl mai găsim la piața și la supermaketuri. Vremea rece de afară ne îmbie să servim o masă caldă și parcă nimic nu este mai bun într-o dupămasă friguroasă decât o supă fierbinte. Zilele astea am încercat o supă cremă de toamnă, cu dovleac și pere, care ne-a încălzit și ne-a făcut să uităm de frigul de afară. Vă invit și pe voi să încercați această supă.

 

 

 

 

 

   

 

Ingrediente

 

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 dovleac plăcintar ~ 1,3 kg
  • 2 pere mari ~ 350 g
  • coriandru proaspăt măcinat
  • ienibahar proaspăt măcinat
  • nucșoară proaspăt măcinată
  • sâmburi de papaya proaspăt măcinați (sau piper)
  • sare
  • 1 litru supă de pui
  • 200 ml smântănă pentru gătit
  • cepșoară (chives) – pentru decor

 

 

Mod de preparare

 

Pentru început se curăță dovleacul, se scot semințele și se taie pulpa în cubulețe de aproximativ 1 – 2 cm.

 

Se procedează la fel și cu perele.

 

Într-o oală medie se încălzește uleiul de măsline, se adaugă ceapa taiată mărunt și se călește până când devine translucidă. Se adaugă cubulețele de dovleac, perele tăiate și condimentele, iar apoi se amestecă bine. Peste acestea se toarnă supa. Se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20-25 de minute, până când dovleacul și perele sunt moi. Se opreşte focul şi se lasă compoziţia să stea în oală câteva minute.

 

Cu ajutorul blenderului se mixează bine, până când supa este fină și omogenă. Se gustă supa și se asezonează după preferințe, dacă mai este cazul. Se încorporează smântâna de gătit și se mai amestecă câteva secunde.

 

Se taie mărunt câteva frunzulițe de cepșoară și se decorează fiecare farfurie de supă.

Last modified on

            

.