Enjoy food

A+ A A-

Supa crema de morcovi copti

Rate this item
(15 votes)

Anul trecut, cam pe vremea aceasta, am găsit în revista Good Food, pe care o cumpăr lună de lună, o rețetă de supă cremă de morcovi copți care mi-a atras atenția imediat. Nu a trecut mult timp până când am  pregătit supa și vă spun sincer că am descoperit o supă cremă extraordinară. Eu nu am urmat chiar toate indicațiile rețetei, încercând să o pregătesc cât mai pe gustul meu, dar am fost foarte încântată de rezultat. Rețeta din Good Food o puteți găsi aici.

 

 

  

 

 

 

 

Ingrediente

 

 

  • 500 g morcovi, curățați și tăiați în sferturi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 felie de unt ~ 20 g
  • 2 căței întregi de usturoi
  • 7-8 crenguțe cimbru proaspăt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 500 ml supă de pui
  • 100 ml smântănă pentru gătit

 

Mod de preparare

 

Pentru început se încinge cuptorul la 200°C.

 

Se pun morcovii într-o tavă, se toarnă deasupra două linguri de ulei de măsline, se asezonează și se amestecă bine. Se pun și crenguțele de cimbru și ustoroiul (cu coajă). Se pune tava la cuptor, aproximativ 30-40 de minute, până când morcovii se înmoaie și se rumenesc la suprafață.

 

Când morcovii sunt aproape gata, într-o cratiță mare și înaltă se încinge uleiul de măsline rămas și untul, se adaugă ceapa taiată mărunt și se călește până când devine translucidă.

 

Se scot morcovii din cuptor și se adaugă în cratiță, peste ceapă. Se toarnă supa deasupra.

 

Se îndepartează partea lemnoasă a crenguțelor de cimbru, se păstrează doar frunzele, și se stoarce miezul cățeilor de usturoi. Se adaugă și acestea în cratiță.

 

Se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 10-15 minute. Se opreşte focul şi se lasă supa să stea în cratiță câteva minute.  

 

Se pune supa în blender și se pasează bine. Se gustă supa și, dacă mai este cazul, se asezonează după preferințe. Se încorporează smântâna și se mai amestecă pentru câteva secunde în blender.

 

Se servește cu crutoane învelite în șuncă Pădurea Neagră.

 

Crutoane învelite în șuncă Pădurea Neagră

 

Se taie bastonașe 4-5 felii de paillasse cu semințe.

Se înfășoară șunca Pădurea Neagră (sau pancetta/ bacon) în jurul bastonașelor de pâine, lăsând capetele libere.

Acestea se așează într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se pun la cuptor până când se rumenesc  (aproximativ 10-15 minute la 180°C).

Last modified on

Image Gallery

            

.