Enjoy food

A+ A A-

Cheesecake cu zmeura si afine

Rate this item
(12 votes)

În plin sezon de fructe de pădure este păcat să nu profităm de aroma lor deosebită și să nu pregătim un desert cu ajutorul lor. M-am gândit zilele trecute că aș putea să pregătesc un cheesecake fără coacere, cu fructe. Cum tocmai cumpărasem zmeură și afine, am hotărât să le folosesc pe amândouă pentru un desert lejer, parfumat, plin de culoare și răcoros. Tortul se pregătește ușor și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie, iar după câteva ore de așteptare, se poate servi cu poftă. Vă invit și pe voi să savurați o felie.

 

 

 

 

 
            

Ingrediente

 

Pentru blat

  • 120 g pișcoturi
  • 30 g făină de migdale
  • 100 g unt rece, tăiat cubulețe

Pentru cremă

  • 15 g gelatină foi
  • apă rece
  • 450 ml smântână pentru frișcă
  • 7-8  linguri zahăr pudră
  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 100 g afine
  • 250 g zmeură

Pentru decor

  • 250 g zmeură

Mod de preparare

 

Blatul:

 

Se pregătește tava pentru tort, cu baza detașabilă cu diametrul de 20 cm: se pune hârtie de copt pe baza tăvii.

 

Se mixează în robot pișcoturile și făina de migdale, împreună cu untul rece.

 

Se pune mixul obținut într-o tavă de tort și se presează foarte bine cu o lingură metalică pentru supă. Se pune blatul la frigider.

 

Cât timp blatul este la rece se pregătește crema.

 

Pentru început se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece, suficientă cât să acopere în întregime gelatina.

 

Se încălzesc 50 ml smântână pentru frișcă.  Se pun foile de gelatină, bine înmuiate, în smântâna pentru frișcă încălzită și se amestecă până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească puțin, 2-3 minute.

 

Între timp, într-un bol se bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră.

 

Într-un alt bol se mixează brânza ricotta și brânza mascarpone. Se adaugă treptat smântâna pentru frișcă cu gelatina dizolvată. Se amestecă încă puțin. Se adaugă smântâna pentru frișcă bătută cu zahăr pudră și se amestecă până când se obține o cremă omogenă.

 

Se împarte crema obținută în două părți egale.

 

Prima parte de amestecă cu 100 g afine, spălate bine și șterse de apă. Se întinde crema peste blatul de pișcoturi.

 

Peste primul strat de cremă se așează un rând de zmeură (150 g). Fructele se împing ușor în cremă.

 

Cea de a doua parte de cremă se amestecă cu restul de zmeură (100 g) și se întinde ușor peste stratul de zmeură. Se nivelează, cu ajutorul unei liguri, crema cu zmeură.

 

Se lasă cheesecake-ul la frigider câteva ore (aproximativ 3 ore), după care se scoate inelul tăvii de tort, se așează tortul pe un platou și se decorează cu zmeură proaspătă.

 

Last modified on

            

.