Enjoy food

A+ A A-

Tort de inghetata cu nutella

Rate this item
(19 votes)

La mulţi ani tuturor! Sper că aţi trecut în noul an plini de veselie şi cu planuri măreţe. Eu vă doresc să aveţi parte de un 2014 plin de clipe fericite alături de cei dragi, cu multe realizări şi cu sănătate. Şi sper ca în 2014 să aveţi mai mult timp pentru gătit. Eu voi încerca să postez cât mai multe reţete pentru toate gusturile.

M-am gândit să încep în noul an cu o reţetă de tort, pe care eu l-am făcut de ziua soţului meu. Chiar dacă afară este rece, eu cred că puteţi să îi surprindeţi pe cei dragi cu un tort de îngheţată fără să vă fie teamă de un refuz. Smile

 

 

 

 

 

Ingrediente

 

 Pentru tort

 • 1 litru smântână pentru frișcă
 • 760 g lapte condensat (home made)
 • 200 g nutella
 • 150 g alune de pădure

Pentru laptele condensat

 • 225 g apă fierbinte
 • 180 g unt
 • 120 g zahăr
 • 180 g miere de albine
 • 330 g lapte praf
 • 1 fiolă esență de vanilie – 2 ml

Pentru decor

 • 200 g ciocolată
 • 500 g fructe de pădure

Mod de preparare

 

Laptele condensat:

Într-o cratiță încăpătoare se amestecă pe foc apa cu untul, zahărul, mierea de albine și esența de vanilie. După ce s-a topit complet untul, se adaugă pe rând laptele praf și se amestecă cu ajutorul unui tel până când se obține un amestec omogen și acesta devine gros. Amestecul obținut se trece print-o sită într-un alt vas și se lasă să se răcească.

 

Tortul:

Pentru început se pregătește o tavă pentru tort cu pereți detașabili. Baza tăvii se îmbracă în folie alimentară transparentă și abia apoi se pune inelul pentru tort.

Se prăjesc alunele de pădure într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc binișor. Se scot alunele din tigaie pe un prosop de bucătărie curat și se freacă bine cu ajutorul prosopului până când se îndepărtează coaja. Se aleg alunele și se pun în robot, unde se mărunțesc puțin.

Se toarnă smântâna pentru frișcă, rece, într-un bol de sticlă ținut câteva minute la frigider. Se bate frișca cu mixerul, la viteză medie, până când se formează vârfuri moi.

Se adaugă nutella și laptele condensat. Se amestecă până când se formează un amestec cremos.

Se adaugă alunele de pădure și se mai amestecă puțin.

Amestecul se toarnă în tavă, se acoperă cu folie alimetară transparentă și se pune în congelator pentru câteva ore (este prefarabil să rămână o noapte).

 

Decorul:

Ciocolata (de cât mai bună calitate) se taie în bucăți mici și se pune într-un bol termorezistent, care se aşează deasupra unei oale cu apă care fierbe și se topește la bain-marie.

Pe o tavă mare se așează o hârtie de copt pe care se va modela ciocolata în forma dorită. Cu ajutorul unei liguri pentru supă se ia aproximativ o lingură de ciocolată topită și se întinde sub formă de oval. Se fac 14-15 bucăți, suficiente cât să îmbrace tortul. Se lasă ciocolata să se întărească complet, iar apoi se desprind ușor de pe hârtia de copt.

 

Se scoate tortul din congelator, se îndepărtează inelul metalic și se transferă pe platoul pe care se va servi. Cu ajutorul unei pensule de silicon se ung marginile tortului cu puțină apă, pentru a putea lipi bucățile modelate de ciocolată în jurul tortului. Se îmbracă marginile tortului în ciocolată.

Tortul se decorează deasupra cu fructe de pădure.

Se pune tortul înapoi la congelator și se scoate cu 20 de minute înainte de servire.

Last modified on

            

.