Logo
Print this page

Frittata cu mozzarella si bacon

Rate this item
(12 votes)

Frittata este varianta italiană a omletei și se prepară foarte ușor. În principal este un amestec de ouă, brânză, carne și legume, prăjit încet, la foc mic spre mediu, pe plită, iar apoi transferat la cuptor. Ingredintele pot să difere în funcție de sezon și preferințe, singura regulă fiind încorporarea lor în ouăle crude, bătute bine, și nu ca umplutură. De asemenea, frittata se taie, de obicei, în triunghiuri când se servește. Frittata se numără printre felurile mele preferatele pentru micul dejun, deoarece este lejeră dar în același timp și consistentă.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

 

  • 6 ouă mari
  • 125 g bacon puțin afumat
  • 125 g mozzarella
  • 3 ciuperci
  • ¼ ardei gras roșu
  • 10-15 măsline negre, fără sâmburi
  • 20 g unt
  • ½ lingură ulei
  • sare fină de mare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

 

Se încălzește cuptorul la 180oC.

Se curăță ciupercile și se taie mărunt. Se taie ardeiul gras și măslinele, încercând să fie toate cam de aceeași dimensiune.  

Se taie mozzarella mărunt și baconul cubulețe.

Într-un castron se amestecă ouăle, sarea și piperul, folosind un tel. Se bat până când se omogenizează bine. Se pune amestecul deoparte.

Într-o tigaie (diametru ~ 24 cm) antiaderentă, cu mâner termorezistent, se pun la foc mediu, untul și uleiul. Se lasă să se încingă.

Se pun ciupercile și ardeiul gras și se sotează până când se înmoaie puțin (1-2 minute).

Între timp, în compoziția de ouă se adaugă baconul, mozzarella și măslinele.

Când legumele sunt sotate se toarnă în tigaie amestecul de ouă. Se micșorează focul.

Se lasă tigaia pe foc mic circa 5 minute, fără a amesteca, până când se leagă frittata.

Se mută tigaia în cuptorul preîncălzit și se coace frittata până când se încheagă bine la suprafață și devine aurie (10 - 15 minute).

Când este gata se scoate din cuptor, folosind mănuși de bucătărie, și se lasă 2-3 minute să se odihnească. Se desprinde de pe margini cu ajutorul unui cuțit sau a unei spatule.

Se scoate frittata din tigaie, cu fața în sus, pe o farfurie sau pe un platou și se taie în 6-8 triunghiuri.

Last modified on

Image Gallery

Latest from Roxana Monica Pal

More in this category: Paine in ou cu Baileys »
.